Duitsland - Culinaire Traditie

ZWILLING Culinary World, Bestemming Duitsland

Pannenkoek met chocolade en vers fruit

De betoverende natuur zorgt ervoor dat iedereen verliefd wordt op het Duitse platteland, kastelen en de cultuur. De cultuur wordt sterk bepaald door vakmanschap, traditie en goed eten. Het soort gerechten dat je op tafel wilt brengen als je aan tafel gaat samen met familie en vrienden. We gingen op een culinaire reis met de foodblogger Meike Peters van ‘Eat in my kitchen’ en verzamelden inspirerende recepten.

Marta Greber creëert geweldige recepten uit ‘What Should I Eat For Breakfast Today’ en deelde dit heerlijke gerecht met ons.


Pannenkoek met chocolade en vers fruit

Pannenkoek met chocolade en vers fruit

Geïnspireerd door Marta Greber, Blog "What Should I Eat For Breakfast Today?"

Ingrediënten

4 personen

Voor de pannenkoek

180 g boter
220 ml melk
4 eieren
240 g patisseriebloem
¼ tl. fijn zeezout

Voor de topping

200 g gesmolten melkchocolade
150 g gemengde verse bessen en fruit (zoals appels, peren, bosbessen en braambessen)
Muntblaadjes (om te serveren)
Poedersuiker (om te serveren)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C.

Klop in een middelgrote kom de melk, eieren, bloem en zout tot een glad mengsel.

Voeg de boter toe aan een vuurvaste gietijzeren pan van 26 cm en plaats deze in de oven tot de boter begint te sissen. Verwijder de gietijzeren pan uit de oven en giet voorzichtig het beslag in de pan.

Steek de pan terug in de oven en bak ongeveer 20 minuten op 220°C verder of totdat de pannenkoek goudbruin is en de randen zijn opgeblazen.

Terwijl de pannenkoek aan het bakken is, snijd het vers fruit. Haal de gietijzeren pan uit de oven en besprenkel met gesmolten melkchocolade. Bedek met het gesneden vers fruit, munt en poedersuiker. Serveer onmiddellijk. Smakelijk! 


Food Blogger en fotograaf Marta Greber, Berlijn

CW_Germany_MIYK_Marta_Greber_42_415x415

"Ik vind dat de Duitse keuken altijd gaat om hoge kwaliteit. Het is zoals 'comfort food': het is gemakkelijk en lekker en het maakt je gelukkig."


Over


Een dag in Berlijn met Marta Greber

door Meike Peters

Marta heeft een talent, ze ziet altijd de schoonheid van de wereld en capteert deze magie in prachtige foto’s. Ze wordt gedreven door een gevoel van vrijheid en de onschuld van een kind, wat haar uniek maakt.

De fotograaf en blogger is ook een van de dapperste en sterkste vrouwen die ik ken. Ze is een dromer die dromen durft te realiseren en door niets zal laten tegenhouden. Onblusbare nieuwsgierigheid gecombineerd met intuïtie voedt constant Marta's creativiteit en maakt dat haar levensverhaal klinkt als een eindeloos avontuur. Toen haar dochter, Mia, slechts 2 jaar oud was, ging het onverschrokken duo 6 weken op reis door Nieuw-Zeeland. Een zigzag-reis door Europa werd de volgende reis en geen wind, regen, ijs of sneeuw, noch een kapotte motor, kon hen tegenhouden. Samen ontdekken ze de wereld en dit delen ze met ons door middel van de mooiste foto's, verhalen en recepten op Marta's blog en haar Instagram.

In Berlijn, waar de familie van drie zijn thuishaven vindt tussen de reizen in, waar de jonge vrouw het stadsleven opsnuift, duikt ze in de levendige restaurantscène van de hoofdstad of kookt, bakt en zit niet stil. Onderweg draait het allemaal om proeven, ruiken, luisteren en kijken, het gaat erom elke dag iets nieuws te leren en de energie van de nieuwe ervaring te voelen.

Marta's man, Tomasz, sluit zich regelmatig bij zijn energieke dames aan in hun gezellige stacaravan. Het is een familie op wielen, die houdt van het ontdekken van de wereld en zijn verhalen, landschappen, voedsel en van mensen.

‘What Should I Eat For Breakfast Today?’ is de naam en het credo van Marta's populaire foodblog. Zij richt zich op de maaltijd die haar twee lievelingsdingen combineert: koffie en kostbare tijd doorbrengen samen met haar man. Het ontbijt is het enige moment van de dag dat het jonge koppel kon plannen om samen te spenderen. Je weet niet altijd waar de dag je zal brengen, of het drukke stadsleven je inspireert om uit eten te gaan, maar je kan altijd de eerste maaltijd van de dag samen plannen. Marta's Dutch Baby is zeer geliefd bij haar man en dochter en niet zonder reden: het is lekker, onfeilbaar en snel te breiden. 

whatshouldieatforbreakfasttoday.com

instagram.com/whatforbreakfast