Fresh and Healthy

Honing-kokosnootpap

Voor het ontbijt, zijn de meningen gedeeld, voor de ene is een koffie voldoende om de dag te beginnen, voor de andere, bestaat ontbijten niet en verlaat hij of zij het huis zonder een gezonde maaltijd. Het is echter belangrijk om aandacht te besteden aan wat u eet.

Zo zit er in de meeste kant-en-klare muesli's calorie- en suikerbommen die allesbehalve gezond zijn. Ook snelle snacks zoals een croissant van de bakker in de buurt verzadigen slechts een korte tijd. Het is veel beter om je eigen ontbijt te maken. Deze honing-kokosnootpap is klaar in slechts 25 minuten en kan enkele dagen in de koelkast worden bewaard.

De pap is gebaseerd op havervlokken, een volkorenproduct met veel mineralen.

De toegevoegde kokosmelk scoort op vetzuren, die snel worden verteerd en worden omgezet naar energie door het lichaam. Ten slotte wordt cacaopoeder op de pap gestrooid als gezond alternatief voor chocolade. Door ze te verwerken uit ruwe cacaobonen bevatten ze nog meer voedingsstoffen magnesium en calcium.

 


Honing-kokosnootpap


Honing-kokosnootpap

Ingrediënten

Voor 4 personen

20 g honing
400 ml kokosmelk
170 g havermout
300 ml amandelmelk
1 theelepel vanille-extract
½ tl gemalen kaneel
¼ theelepel gemalen kardemom

 

100 g cashewnoten
1 mango
2 eetlepels ongezoete kokosvlokken
2 tl cacaopoeder
zwarte sesamzaadjes
honing 

Bereiding

Stap 1/4
170 g havermout - 400 ml kokosmelk - 300 ml amandelmelk - 1 theelepel vanille-extract - ½ theelepel gemalen kaneel - ¼ theelepel gemalen kardemom - pot (met deksel) - rubberen spatel

Meng havermout, kokosmelk, amandelmelk, vanille-extract, gemalen kaneel en gemalen kardemom in een pan op middelgroot vuur en laat sudderen. Zet het vuur lager, dek af en laat ongeveer 10 min. koken of totdat de havermout zacht is en bijna alle vloeistof is opgenomen.

Stap 2/4
100 g cashewnoten - braadpan - spatel

Ondertussen rooster je de cashewnoten in een braadpan tot ze goudbruin zijn. Haal van het vuur en zet opzij.

Stap 3/4
20 g honing - rubberspatel

Zodra de pap gaar is, haal van het vuur en voeg er de geroosterde cashewnoten en de honing aan toe. Meng het geheel.

Stap 4/4
1 mango - 2 eetlepels ongezoete kokosvlokken - 2 theelepels cacaokernen - zwarte sesamzaadjes - honing - snijplank - mes

Schil en snijd de mango in stukjes. Serveer de warme honing-kokospap in kommen en voeg mango toe. Voeg vervolgens de kokosvlokken, het cacaopoeder en de zwarte sesamzaadjes toe aan het mengsel. Werk af met honing. Smakelijk !