Fresh and Healthy

Quinoa energierepen zonder bakken

Het beheersen van het snoepen is een uiterst belangrijk aspect in onze voedingsgewoonten. We kennen allemaal die momenten van vermoeidheid in de namiddag. Alles wat we dan naar verlangen is een energiebooster, maar opgelet, er liggen kappers op de kust. We grijpen dan vlug naar suikerrijke snoepjes in de vorm van chocoladerepen. De suiker verhoogt echter alleen de bloedsuikerspiegel, die net zo snel weer daalt. De volgende aanval volgt een paar minuten later. In plaats van te snoepen, drink een glas koud water, ga een beetje in de frisse lucht en eet huisgemaakte gezonde  powersnacks.

Je kunt deze Quinoa-energiereep in het weekend bereiden (zonder bakken) voor de komende werkweek. Quinoa bevat veel voedingsstoffen in vergelijking met andere granen, waaronder vezels en eiwitten. De complexe koolhydraten zorgen ervoor dat de bloedsuikerspiegel zachtjes stijgt en je geen hongergevoel krijgt. Amandelen bevatten onverzadigde vetzuren, havermout levert belangrijke vezels en dadels bevatten natuurlijke suikers. Slechts één energiereep volstaat om u verzadigd te houden tot het einde van de dag.


Quinoa energierepen zonder bakken

Quinoa energierepen zonder bakken

Ingrediënten

Voor 10 repen

70 g quinoa
160 g amandelen
100 g gerolde haver
180 g ontpitte dadels
80 g cashewnoot boter

150 ml esdoornsiroop
1 theelepel vanille-extract
2 eetlepels kokosolie
100 g pure chocolade

Bereiding

Stap 1/5

70 g quinoa - pot - rubberen spatel

Voeg quinoa toe aan een pan op een middelgroot vuur en toast tot hij gepoft is. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Stap 2/5

160 g amandelen - 100 g gerolde havermout - snijplank - mes - braadpan - spatel

Hak amandelen en voeg toe aan een braadpan op een middelgroot vuur. Voeg de gerolde havermout toe en laat ongeveer 5 minuten roosteren totdat de amandelen goudbruin zijn. Haal van het vuur en zet opzij.

Stap 3/5
180 g ontpitte dadels - 80 g cashewnoot boter - 150 ml esdoornsiroop - 1 theelepel vanille extract - 2 el kokosolie - keukenrobot - pot - rubberen spatel - kom

Hak de dadels fijn in een keukenrobot. Meng cashewnootboter, ahornsiroop, vanille-extract en kokosolie in een kookpot en verwarm tot de kokosolie is gesmolten. Voeg het amandel-havermoutmengsel, de gepofte quinoa, het botermengsel en de dadels toe en roer om te mengen.

Stap 4/5
bakpapier - ovenschaal

Breng het mengsel over in een met bakpapier beklede ovenschaal, druk stevig aan en strijk glad. Koel voor ongeveer 1 uur of totdat de repen hard zijn.

Stap 5/5
100 g pure chocolade - hittebestendige kom - kookpot - snijplank - mes - rooster

Smelt de chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom. Verwijder het afgekoelde mengsel van de bakvorm en snijd in gelijkmatig repen. Sprenkel met gesmolten chocolade en laat afkoelen. Smakelijk !