Fresh and Healthy

Zalm met geroosterde bloemkool, kikkererwten en yoghurtdressing

Het avondeten is de leukste maaltijd van de dag, omdat je er meer tijd voor neemt en je dit moment deelt met familie of vrienden. De beste tijd om te dineren is tussen 17.00 uur en 19:00 uur, want zo is er voldoende tijd voor de spijsvertering om zijn werk te doen voordat deze in slaapmodus gaat.

Zet de televisie af en concentreer je op het eten. Bovendien is het bevorderend voor je lichaam als je 's avonds minder koolhydraten en vetten opneemt en kleinere porties eet. Je lichaam is vaak niet in staat om grote hoeveelheden op zo een korte tijd te verwerken, wat bij veel mensen tot een slechte slaap leidt. In plaats daarvan zou je veel vezels en vitamines moeten eten. Een gebalanceerde maaltijd is de sleutel tot succes, want als een slaatje niet voldoende is, is de verleiding groot om een ​​paar uur later naar snoep of zoute snacks te grijpen.

Geroosterde zalm met geroosterde groenten is het perfecte avondgerecht. Zalm bevat omega-3-vetzuren die ontstekingsremmende eigenschappen hebben. De heerlijke yoghurtdressing is lichtgekruid met kurkuma, waarvan ook wordt gezegd dat het ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen heeft. De vitaminerijke, caloriearme bloemkool is licht verteerbaar en de kikkererwten bevatten veel eiwitten en vezels.

Praktische tip : u kunt de rest van de geroosterde groenten gebruiken voor de lunch de volgende dag.


Zalm met geroosterde bloemkool, kikkererwten en yoghurtdressing


Zalm met geroosterde bloemkool, kikkererwten en yoghurtdressing

Ingrediënten

Voor 2 personen

400 g zalmfilets
100 g yoghurt
800 g bloemkool
250 g kikkererwten in blik
10 g gember
1 teentje knoflook
1 lente-ui
2 eetlepels olijfolie
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijn

½ tl gemalen kaneel
½ chili
½ tl kurkuma (gemalen)
¼ sinaasappel
¼ citroen
zout
peper
plantaardige olie (voor het frituren)

Bereiding

Stap 1/4
800 g bloemkool - 250 g kikkererwten in blik - 10 g gember - 1 teen knoflook - 1 lente-ui - oven - snijplank - mes - vergiet

Verwarm de oven voor op 200 ° C. Snij bloemkool in stukjes. Giet kikkererwten (in blik) uit en spoel ze af. Pel en snijd de gember en de knoflook fijn. Snij de lente-uit en leg apart.

Stap 2/4
2 eetlepels olijfolie - 1 tl gemalen koriander - 1 tl gemalen komijn - ½ tl gemalen kaneel - zout - peper - kom (groot) - rubberen spatel - ovenschaal

Meng bloemkool, kikkererwten, olijfolie, gemalen koriander, gemalen komijn en gemalen kaneel in een grote kom. Breng op smaak met peper en zout. Leg het groentemengsel in een grote ovenschaal en bak ongeveer 25 min. Op 200° C totdat de bloemkool gaar is.

 

Stap 3/4
400 g zalmfilets - plantaardige olie (om te braden) - braadpan - spatel

Verwarm plantaardige olie in een braadpan op een middelgroot vuur. Voeg de zalmfilet aan de schuine kant toe en bak ongeveer. 3 min. totdat de schil krokant is. Voeg de gesneden gember en de knoflook aan toe, draai de zalm om, zet het vuur laag en laat de zalmfilet op het gewenste gaarheidsniveau bakken.

Stap 4/4
½ chili - 100 g yoghurt - ½ tl kurkuma (gemalen) - ¼ sinaasappel - ¼ citroen - zout - peper - snijplank - mes - kom

Hak de chili fijn, voeg yoghurt, zout, peper, gemalen kurkuma, chili, sinaasappelsap en citroensap toe in een kom en roer. Dresseer de geroosterde bloemkool en de kikkererwten met de zalmfilet op een bord, besprenkel met de yoghurtdressing en garneer met de lente-uitjes. Smakelijk !