Correct gebruik en onderhoud

ZWILLING kookgerei

ZWILLING kookgerei in roestvrij staal is zeer hoogwaardig, niet alleen op het vlak van vormgeving maar ook van kwaliteit. Volg aandachtig de onderstaande onderhoudsinstructies om een optimale duurzaamheid van de materialen te behouden zodat je nog vele jaren lang van je kookgerei kan genieten.


De juiste pan voor elk gebruik

De kwaliteit van de ingrediƫnten en het kookgerei, alsook de juiste keuze van kookgerei zijn van essentieel belang om een perfect culinair resultaat te verkrijgen. In ons uitgebreid productgamma vind je de perfecte pan voor elk gebruik en elke behoefte.

Gebruik


Reiniging

Laat je ZWILLING kookgerei wat afkoelen voordat je het reinigt. Vooral glazen deksels kunnen schade oplopen door grote temperatuurverschillen. Het ZWILLING kookgerei kan je gemakkelijk in de vaatwasser reinigen. We raden echter aan om het met de hand te reinigen: gebruik hiervoor warm water, een beetje afwasmiddel en een zachte doek. Agressieve reinigingsmiddelen kunnen schade toebrengen aan het product en in het bijzonder aan de antiaanbakeigenschappen van ZWILLING kookgerei met antikleeflaag.

 

Ernstig vuil aan de binnenzijde en op de bodem van het kookgerei kan je verwijderen met de ruwe kant van een spons. Laat etensresten niet opdrogen om vlekken of verkleuring op het roestvrij staal te voorkomen. Gebruik reinigingsmiddel voor roestvrij staal, citroensap of azijn om witte of gekleurde vlekken en aanslag te verwijderen. Bewaar geen zuurrijk voedsel gedurende een langere periode in het kookgerei aangezien dit het oppervlak kan beschadigen.