Correct gebruik en onderhoud

ZWILLING messen

Professionele chef-koks en amateurkoks over de hele wereld waarderen het innovatieve messengamma van ZWILLING. Dankzij onze zorgvuldige keuze in materialen, geavanceerde productietechnieken en grondige kwaliteitscontrole produceren we messen die aan de hoge eisen voldoen die je inmiddels van al onze producten verwacht. Ontdek onze handige en efficiënte tips over het onderhoud van je messen en over het juiste gebruik van de diverse lemmeten. Zo ben je er zeker van dat je nog vele jaren lang plezier beleeft aan jouw ZWILLING messen.


Het juiste mes voor elk gebruik

Onze messen zijn net zo uiteenlopend als de ingrediënten die ze snijden! Ze variëren in grootte, vorm van lemmet en snijvlak. Deze details zijn bepalend voor de juiste keuze van mes.

Alleen met het juiste mes kan je een perfect snijresultaat bekomen. Dit zijn de meest populaire messoorten met hun respectieve gebruik.

Gebruik


Onderhoud

ZWILLING is een van de bekendste messenmerken ter wereld en staat al enkele honderden jaren synoniem voor kookgerei van topkwaliteit. Met het juiste onderhoud kan je messen van onze merknaam vaak levenslang blijven gebruiken. Lees de specifieke informatie over het onderhoud van je messen aandachtig zodat je er nog vele jaren plezier aan kan beleven ondanks veelvuldig gebruik.

Reiniging

We raden aan om je mes met de hand te reinigen: gebruik hiervoor lauw water, een zacht afwasmiddel en een zachte doek of spons. Zo vermijd je vroegtijdige slijtage door agressieve reinigingsmiddelen.

Indien je de messen wenst te reinigen in de vaatwasser, raden we evenwel aan om ze apart te plaatsen zodat andere voorwerpen niet beschadigd worden tijdens de reiniging, en ervoor te zorgen dat de temperatuur niet hoger is dan 55 °C. De reinigingsmiddelen die voor vaatwassers worden gebruikt, bevatten zeer agressieve chemicaliën die de oppervlakken in kunststof en staal kunnen aantasten. Het reinigen van messen in een vaatwasser kan dan ook een negatieve invloed hebben op hun levensduur en scherpte.

Tip