Happy Holidays

ZWILLING Culinary World, Bestemming Italië

COTECHINO EN LINZEN

Cotechino en linzen is een typisch Italiaans gerecht en een absolute must voor het diner van Oudjaar. Cotechino is een zeer rijke, gekruide varkensworst die wordt gekookt, gesneden en geserveerd op een bedje van zacht gestoofde linzen. Er wordt gezegd dat linzen geluk brengen. Hoe meer linzen je eet met Oudjaar, hoe rijker je zal worden. Smakelijk!


Ingrediënten

Voor 4 personen

1 verse cotechino van ongeveer 700/800 g
300 g gedroogde linzen
100 g tomatensaus
50 g pancetta
50 g wortels
50 g bleekselderij
1 kleine witte ui
1 l groentebouillon
Extra vergine olijfolie
1 laurierblad
Zout en peper


Bereiding

Prik de cotechino met een tandenstoker, leg het in koud water in een steelpan met deksel en breng aan de kook op een laag vuur, kook de cotechino ongeveer twee uur op een zacht vuur.

Laat de cotechino na het koken in het kookwater totdat je het opdient.

Snijd ondertussen de pancetta en de ui met de selderij en de wortels, giet een paar eetlepels olijfolie in een pan, bak eerst de pancetta goudbruin op een laag vuur, voeg dan de gesneden groenten toe en laat ze zachtjes garen, voeg een beetje bouillon toe om te vermijden dat de groenten uitdrogen.

Voeg de eerder gespoelde linzen, het laurierblad, de tomatensaus aan toe, meng en breng aan de kook, roer af en toe en voeg een beetje bouillon toe indien nodig.

Eenmaal klaar, breng op smaak. Haal de cotechino uit de pan met een keukentang (niet met een vork om het vel niet te doorprikken. Snijd de cotechino in dikke plakken van een paar cm en serveer met linzen.

* Controleer de instructies op de verpakking van de linzen om te zien of ze moeten weken. Het is belangrijk om ze goed af te spoelen en alle onzuiverheden te verwijderen.