Happy Holidays

ZWILLING Culinary World, Bestemming Frankrijk

FONDUE SAVOYARDE

Frankrijk staat bekend voor zijn gevarieerde gastronomie met verschillende invloeden. La Douce France wordt ook gekenmerkt door haar culinaire traditie en het genieten van heerlijke gerechten met vrienden en familie. Vooral Kerstmis is een tijd waarin de families  samenkomen om te vieren rond een lekkere maaltijd. Het is traditioneel op kerstavond om een meer gangen-menu te bereiden voor de Réveillon (komt van het woord réveil, dat 'ontwaken' betekent), die vaak tot diep in de nacht duurt, met een pauze voor de kinderen om de cadeautjes uit te pakken. 


Ingrediënten

Voor 4 personen

1 teentje knoflook
400 g Gruyère-kaas
200 g Emmentaler of andere Zwitserse kaas
250 ml droge witte wijn
1 theelepel citroensap
2 eetlepels kirsch
1 theelepel maïzena
Versgemalen peper
Vers geraspte nootmuskaat


Bereiding

Wrijf de caquelon met het teentje knoflook. Verwijder de korst van de kaas en rasp fijn. Voeg de geraspte kaas, de wijn en het citroensap toe en roer op een middelhoog vuur totdat de kazen volledig gesmolten zijn en er een homogene massa ontstaat. Voeg de kirsch en de maïzena aan toe en laat het geheel ongeveer 2 minuten sudderen.

Kruid met peper en nootmuskaat. Leg de kaasfondue op het fonduevuurtje en serveer met de gewenste bijgerechten zoals stokbrood, salami, ham, augurken, enz.