Happy Holidays

ZWILLING Culinary World

Peperkoeken koekjes

De oorsprong van de peperkoek reikt tot ver in de geschiedenis en verspreid zijn wortels over Duitsland, Frankrijk, Nederland en de Britse eilanden. Tegenwoordig is het een tijdloze klassieker over de hele wereld. De populariteit van het eten van peperkoek tijdens het koude seizoen kan worden toegeschreven aan de overtuiging dat kruiden je in de wintermaanden verwarmen. De sneeuwvlok is een iconisch symbool van het feestseizoen over de landsgrenzen heen en past daarom uitstekend bij het laatste culinaire thema van 2018.


Ingrediënten

4 personen

Deeg

70 g suiker
180 g honing
1 eigeel
1 tl. kaneel
1 tl. speculaaskruiden
2 tl. cacao
1 snufje zout
5 el. water
375 g bloem
1 tl. bakpoeder

Suikerglazuur

250 g poedersuiker
1 eiwit
1 snufje zout
1–4 el. water


Bereiding

Maak het deeg klaar door de suiker en de honing op een laag vuur te verwarmen (niet koken) tot een romige massa in een conische sauteuse en langzaam te verwarmen. Haal de conische sauteuse van de kookplaat en laat het deeg even afkoelen.

Meng een eierdooier, kaneel, peperkoekkruiden, cacao, zout en water door het deeg. Meng bloem en het bakpoeder in een kom, voeg het deeg toe en kneed alles goed door elkaar. Kneed het deeg tot een bal en wikkel het in huishoudfolie. Laat ongeveer 24 uur rusten.

Verwarm de oven voor op 180 ° C.

Rol het deeg uit met een houten deegroller op een met bloem bestoven oppervlakte tot het ongeveer 0,5 cm dik is.

Leg alle stukjes op een vel bakpapier op en bak ze op de bakplaat ongeveer 15 minuten of tot goudbruin. Laat de peperkoekstukjes afkoelen op een rooster.

Bereid het glazuur door de poedersuiker te zeven met behulp van een fijne zeef. Voeg het eiwit en zout toe aan een niet-ingevette kom en klop met een garde tot het een luchtige massa vormt. Voeg geleidelijk de gezeefde poedersuiker toe en meng dit met het eiwitmengsel. Voeg een beetje koud water toe, afhankelijk van de gewenste consistentie.

Zodra de peperkoekkoekjes zijn uitgehard, kunnen ze naar wens worden gedecoreerd.