Happy Holidays

ZWILLING Culinary World, Bestemming United Kingdom

BEEF WELLINGTON

Veel steden in Engeland zijn versierd met kerstverlichting en stralen een warme en rustige sfeer uit tijdens deze magische periode.

Decoraties zijn echter niet de enige ingredi├źnten voor Kerst, fijne gerechten zijn ook speciaal in deze tijd van het jaar. Het gerecht van de gerechten van alle tijden in het Verenigd Koninkrijk is ongetwijfeld Wellington beef. Een heerlijk alternatief voor de kerstkalkoen.


Ingrediënten

1 kg ossenhaas
2 el. verse tijmblaadjes
zeezout / versgemalen zwarte peper
1 el. pikante mosterd
500 g bladerdeeg (rechthoekig)
1 ei

5 g gesmolten boter
60 g boter
1 teentje knoflook, fijngehakt
500 g champignons, fijngehakt
1 el. peterselie, fijngehakt


Bereiding

Verwijder het vlees van overtollig vet en pezen, en breng op smaak met tijm, zeezout en zwarte peper. Laat het vlees 30 minuten op kamertemperatuur rusten.

Schroei het vlees (alle zijden) aan in een voorverwarmde pan tot het goudbruin is en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Voor de Duxelle, smelt boter met knoflook en champignons op laag vuur totdat al het vocht is verdampt. Voeg peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Zet opzij om af te koelen tot kamertemperatuur.

Bestrijk het vlees gelijkmatig met mosterd. 

Bestrooi boterhampapier met bloem. Rol het deeg uit op maat, zodat het vlees volledig in het deeg kan worden gerold.

Verdeel de Duxelle gelijkmatig over de lengte van het midden van het deeg. Leg het vlees bovenop de Duxelle. Rol het vlees op in het deeg, laat een overlapping van 3 cm toe. Borstel de overlapping in met het losgeklopte ei en verzegel. Snijd de uiteinden van het deeg zodat dit gelijkloopt met het vlees. Bestrijk de bovenkant van het deeg lichtjes met gesmolten boter en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 180┬░C. Bak gedurende 25 minuten op een bakplaat of tot deze goudbruin kleurt.