Culinary World

ZWILLING Culinary World, Bestemming Italië

Biefstuk à la Florentine

De keukens en tafels in Italië zijn altijd gevuld met de leukste lekkernijen die wachten om te worden gedeeld. We gingen op een culinaire reis met foodblogger Meike Peters uit "Eat in my kitchen" en verzamelden inspirerende recepten. In één van de grootste regio's van Toscane heeft Boerderij Fattoria poggio Alloro een culinair paradijs gecreëerd waar gasten kunnen blijven hangen.

 

Biefstuk à la Florentine

door Sarah en Amico van de boerderij Fattoria Poggio Alloro – een paradijselijke microkosmos in het midden van de Toscaanse wijngaarden. 

Ingrediënten

4 Personen

1 biefstuk van Chianina-rund 7.5 cm, met een gewicht van ongeveer 1kg

Zeezout schilfers
Een paar zwarte peperkorrels, gemalen met stamper en vijzel

Bereiding

De biefstuk van Chianina-rundvlees moet bloederig worden bereid. Als het te lang wordt geroosterd, wordt het vlees taai en verliest het zijn smaak.

Verwarm de barbecue, idealiter met houtskool. De barbecue moet erg heet zijn voor dit recept.

Bak de biefstuk ongeveer 5 minuten aan elke kant en draai één keer. Neem vervolgens de biefstuk van de barbecue en breng op smaak met zout en peper aan beide kanten. Laat vlees ongeveer 10 minuten rusten.

Smakelijk!


Kookboekauteur Sarah Fioroni en haar 82-jarige vader Amico

CW_Italy_MIYK_Poggio_Alloro_4_415x415

"Familie en eten zijn twee basispijlers van de Italiaanse cultuur."

Over


FATTORIA POGGIO ALLORO - EEN PARADIJSELIJKE MICROKOSMOS MIDDEN IN DE TOSCAANSE WIJNGAARDEN

door Meike Peters

Stelt u zich voor: een gezellige boerderij in het prachtige Toscaanse landschap, met het meest heerlijke eten en de aardigste mensen. Het zou de Fattoria Poggio Alloro in San Gimignano kunnen zijn. In het midden van de Toscaanse wijngaarden ligt de oude boerderij, die met veel liefde wordt beheerd door een groot gezin. Dit kleine paradijs is een onafhankelijke, kleine microkosmos: alles wat nodig is in de keuken, komt uit hun eigen velden, hun wijnmakerij of de veeboerderij. Elke gast kan er zeker van zijn dat alles wat geserveerd wordt van zeer goede kwaliteit zal zijn.

Als onderdeel van onze culinaire wereld had Meike het geluk om een ​​dag door te brengen met de beroemde chef-kok en kookboekauteur Sarah Fioroni en haar 82-jarige vader Amico op de boerderij.

Samen hebben ze de beroemde Bistecca alla Fiorentina (Biefstuk à la Florentine) gegrild op de oude grill in de rustieke buitenkeuken - een culinair hoogtepunt van onze reis naar Italië! Voor degenen die nu al een voorproefje willen : Er is niet alleen een fantastisch restaurant op de boerderij, die wordt genoemd in de Michelin-gids voor de komende jaren, maar ook een klein hotel, waar gasten kunnen verblijven na het diner.


Plan your visit to Italy with our insider tips