Culinary World

ZWILLING Culinary World, Bestemming Italië

De Biologische boerderij van Ulisse Brändli is een paradijs voor kaasliefhebbers

De keukens en tafels in Italië zijn altijd gevuld met de leukste lekkernijen die wachten om te worden gedeeld. We gingen op een culinaire reis met foodblogger Meike Peters uit "Eat in my kitchen" en verzamelden inspirerende recepten. Ulisse Brändli, de boer en eigenaar van Podere Il Casale, Pienza, weet wat goede schapen- en geitenkaas is.


Over


Een dag in Pienza met Ulisse Brändli van Podere Il Casale

door Meike Peters

Ulisse Brändli, geboren in Zwitserland, weet wat goede schapen- en geitenkaas is: het weer, de grond en dus het voedsel dat de schapen en geiten eten. "Goed eten voor de schapen en geiten levert goede melk op - en dan is het goede kaas" - zijn redenering en ervaring. Ulisse woont al 30 jaar in Toscane en runt daar eveneens zijn biologische boerderij. De Zwitser is met zijn vrouw Sandra naar Toscane geëmigreerd. Van een kleine boerderij met 3 schapen is hij in de loop der jaren een bekende kaasfabrikant geworden over de grenzen heen met meer dan 200 schapen.

Een organische en eerlijke behandeling van dieren en de natuur zijn belangrijk. Tijdens haar bezoek aan het Zwitserse echtpaar mocht Meike de speciaal geproduceerde schapen- en geitenkaas testen, verfijnd met saffraan en witte truffel.

Voor haar was het puur genot - puur in de zin van puur en natuurlijk. Ulisse en Sandra runnen een restaurant naast de biologische boerderij, die natuurlijk alles te maken heeft met lokaal en biologisch eten, en geven eveneens ook kooklessen.


Ulisse Brändli - boer en eigenaar van Podere Il Casale, Pienza

CW_Italy_MIYK_Ulisse_Braendli_archive_415x415

"Ik denk dat meer lokaal de toekomst is. Lokale en seizoensgebonden voeding."


Plan je bezoek aan Italy dankzij onze insidertips