Culinary Tradition

ZWILLING Culinary World, Destination Italy

Gnudi gevuld met Ricotta en spinazie

De keukens en tafels in Italië zijn altijd gevuld met de leukste lekkernijen die wachten om te worden gedeeld. We gingen op een culinaire reis met foodblogger Meike Peters uit "Eat in my kitchen" en verzamelden inspirerende recepten. Emiko Davies, foodblogger en geprezen kookboekauteur, heeft dit gerecht samen met Meike Peters gemaakt.


Gnudi gevuld met Ricotta en Spinazie

Gnudi gevuld met Ricotta en Spinazie

door Emiko Davies uit het kookboek "Florentine - The True Cuisine of Florence"

Ingrediënten

4 Personen

350 g ricotta (stevig)
300 g gekookte spinazie (gehakt)
2 eieren
1/4 tl. gemalen nootmuskaat
50 g bloem

50 g ongezouten boter
20 salie blaadjes
zout
peper
Parmezaanse kaas om te serveren

Bereiding

Doe ricotta, spinazie, eieren, gemalen nootmuskaat en een snuifje zout in een grote kom en meng. De mengeling moet een dikke en compacte textuur hebben. Doe de bloem op een ondiepe kom.

Vorm met je handen een bal (grootte van een walnoot) van een eetlepel van het gnudi mengsel en rol vervolgens door de bloem, zodat de bal volledig bedekt is. Leg deze op een lichtjes bebloemd bord en herhaal deze stap voor de rest van het gnudi mengsel.

Breng een grote pot water aan de kook en voeg een theelepel zout toe. Laat de gnudi voorzichtig in het water vallen en kook gedurende ongeveer 4 - 5 minuten, of totdat ze boven komen drijven. 

Smelt intussen boter in een pan op middelhoog vuur en voeg de salieblaadjes toe. Zodra de boter is gesmolten en begint te bruinen, voeg ongeveer 2-3 eetlepels kookwater van de Gnudi toe. Roer in de pan om een ​​dikke saus te krijgen. Breng op smaak met zout en peper en voeg indien nodig nog wat extra kookwater toe.

Haal de gekookte gnudi uit het water met een schuimspaan en voeg deze toe aan de pan met de botersaus. Verlaag het vermogen van het vuur en roer zachtjes door de gnudi om deze met de saus te bedekken. Serveer onmiddellijk met vers geraspte Parmezaanse kaas.


Een maaltijd is meer dan de som van alle ingrediënten - foodblogger Emiko Davies herinterpreteert traditionele recepten

CW_Italy_MIYK_Emiko_Davies_46_415x415

"Er is altijd een reden waarom er bepaalde combinaties van ingrediënten in een Italiaans recept zitten en dit heeft meestal te maken met het landschap."


Over


Een dag in Toscane met Emiko Davies

door Meike Peters

Emiko Davies is een foodblogger (emikodavies.com) en een veelgeprezen auteur van kookboeken. De titels van haar werken onthullen de inspiratie achter haar recepten: "Florence: The Cookbook" en "Acquacotta - Recepten en verhalen uit de Toscaanse geheime Zilverkust". Als een half Japans, half Australisch en dochter van een diplomaat heeft ze al veel (culinaire) hoogtepunten van de wereld gezien. Maar met de liefde voor haar man, Marco, ontdekte ze ook de liefde voor de Italiaanse keuken. Ze waardeert niet alleen de verse keuken met haar kleurrijke ingrediënten - vooral de vaak eeuwenoude tradities die de recepten haar hebben aangedaan. Geen wonder dat haar ogen oplichten als ze het heeft over historische kookboeken en tentoonstellingen in het Renaissance Palazzo Pitti in Florence.

Ze vindt inspiratie voor haar eigen recepten overal - op de markt, op de boerderijen van de boeren, waar ze haar ingrediënten koopt en ze haar familierecepten met haar deelt. Haar man Marco deelt haar passie voor goede smaak - als sommelier in het Four Seasons Hotel in Florence waardeert hij niet alleen goede smaak, maar ook het verhaal achter de wijn: "In het beste geval kan je het verhaal proeven achter de wijn." Meike geleerd van Niet alleen haar dochter (en gepassioneerde bakker) kent haar MIYK-functie met Emiko en Marco. Emiko deelde ook haar recept voor Gnudi met spinazie en ricotta met haar.


Plan je bezoek aan Italy dankzij onze insidertips