het plezier van mediterraans koken

RISOTTO MET SCAMPI


RISOTTO SCAMPI

door Kitchen Stories

Ingrediënten

4 personen

500 g scampi
250 g risottorijst 
1 ui
3 teentjes knoflook
4 el olie (verdeeld over recept)
200 ml witte wijn
1 laurierblad

500 ml visfumet
50 g Parmezaanse kaas
2 el boter (verdeeld over recept)
10 g basilicum
2 el citroensap
zout
peper


bereiding

Maak de ui en teentjes knoflook schoon en snij deze fijn. 

Verwarm 2 eetlepels olie in een grote pot op matige temperatuur en bak de ui samen met de 2/3de van de knoflook glazig. Voeg de risottorijst toe en bak verder tot de rijst ook glazig wordt, voor ongeveer 5 minuten.

Deglaceer de pot met de helft van de witte wijn en laat sudderen op matig/lage temperatuur tot de wijn bijna volledig opgenomen is. Voeg het laurierblad toe. Voeg een pollepel visfumet toe en wacht tot het vocht volledig opgenomen is, roer zachtjes om. Voeg afwisselend een pollepel resterende witte wijn en visfumet toe. Wacht steeds tot het vocht volledig opgenomen is, roer zachtjes om en voeg dan pas nieuw vocht toe. 

 

Van zodra de risottorijst al het vocht heeft opgenomen en de perfecte garing heeft, voeg je vers geraspte Parmezaanse kaas toe samen met de helft van de boter. Kruid met peper en zout naar smaak.

Pel de scampi en verwijder het darmkanaal. Verwarm de resterende olie in een grote bakpan en bak de scampi ongeveer 1 - 2 min. tot ze gaar zijn. Voeg de resterende boter en knoflook toe samen met de fijngehakte basilicum en citroensap. Kruid met zout en peper. Serveer de risotto met de scampi er op. Smakelijk!